ENKELE TIPS OM JE PUPPY AAN DE LEIBAND TE LEREN LOPEN.

21-01-2018

Het is leuk om met je puppy te gaan wandelen zonder dat hij/zij voortdurend aan de leiband trekt of niet mee wilt lopen.

Daarom is het belangrijk om de jonge hond te trainen en te beginnen in kleine stapjes.

Om de puppy te laten wennen aan zijn halsbandje is het raadzaam om de halsband telkens aan te doen net voor het hondje gaat eten. Als het pupje aan zijn bandje krabt, doe gewoon of je niets ziet. Je reageert er absoluut niet op !

Na enkele dagen begin je met wandeloefeningen in de tuin of op een afgelegen plaats ZONDER leiband !!! (enkel het bandje om de hals).

Je loopt gewoon rond en zorgt ervoor dat het pupje je volgt. Je roept even kort 'kom..' en je gaat vooruit. Instinctmatig zal het pupje je volgen. Na enkele stappen stop je en beloon je het pupje omdat hij je volgt.

Dit doe je regelmatig in kleine oefeningen (een 5-tal minuutjes dagelijks volstaan).

Na een paar weken (of zelfs langer) als het pupje zeer spontaan volgt ga je pas voor het eerst een lesje (leiband) aandoen! Normaal zou het pupje nu moeten blijven volgen zonder enig probleem.

Je bent nu vertrokken. Een hondje dat goed heeft leren volgen zal ook niet trekken aan de leiband.

Het is dus zeker niet de bedoeling om de eerste dagen een leiband aan te doen en de pup voort te trekken tot hij volgt !!! Daar bereik je niets mee en je zal eindigen met een pup die niet graag gaat wandelen en bijgevolg zal blijven trekken.

Vergeet nooit dat alles wat je gedaan wil krijgen van je hondje LEUK moet zijn en LEUK moet blijven voor zowel de hond als het baasje.