Heel dikwijls krijg ik de vraag van katteneigenaren om vervelend krabgedrag af te leren bij hun kat. Het is inderdaad heel vervelend als katten het papier van de muren afkrabben of hun krabgedrag botvieren in de gordijnen, ondanks de aanwezigheid van een krabpaal in dezelfde ruimte.

Krabben is natuurlijk kattengedrag en mag niet gestopt worden. Meestal maken katten binnen en buiten krabmarkeringen om hun territorium aan te geven. Als ze dit op een ongewenste plaats doen, dan kan dit verplaatst worden naar een andere plek.

Binnenshuis krabben kan ook een teken van stress en angst zijn door veranderingen in huis vb: nieuw interieur of spanningen en conflicten in huis met andere katten.

Er bestaat nu wel een heel effectief middeltje om de krabpaal aantrekkelijker te maken voor de poes. Het middeltje wordt onder de vorm van een vloeistof aangebracht op de krabpaal.

Het bevat een kattenkruid( lokt de kat naar de krabpaal), het heeft een blauwe kleur (visuele aantrekking) en het bevat pootjesferomonen (lokt het krabben naar die plek).

Het middeltje is te verkrijgen bij de dierenarts.

Geplaatst in katten.